Blachy i formy wypiekowe

Wszystkie blachy wypiekowe wykonywane są ze specjalnego stopu aluminium w gatunku AlMg-3 o grubości 1,5 mm, odpornego na ścieranie oraz wysoką temperaturę. Posiadają trzy boki zagięte pod kątem 90o i jeden 45o. Dla zwiększenia sztywności, obrzeża blach są zawinięte a narożniki spawane. Blachy oraz formy wypiekowe mogą być pokryte warstwą silikonu, który wyklucza stosowanie oleju i znacznie ułatwia utrzymanie ich w czystości. Wykonujemy także blachy stalowe. Wymiary blach dowolne, zgodnie z sugestiami klienta.

BLACHA PEŁNA

Standardowa blacha piekarnicza, służy do bezpośredniego wypieku pieczywa w piecu

BLACHA PERFOROWANA

Zalecana szczególnie do pieców obrotowych. Dzięki zastosowanej perforacji zwiększa się przenikalność cieplna, a przez to oszczędność energii. Perforację stanowią otwory o średnicy 3 mm. Orientacyjny prześwit blachy około 30%.

BLACHA BAGIETKOWA

Może być wykonana w konstrukcji ramowej jak i typu otwartego. Szerokość i ilość fal zgodnie z sugestiami klienta.

ZESPÓŁ FORM WYPIEKOWYCH

Kilka foremek stalowych lub aluminiowych, zespolonych metalową opaską. Połączenie foremek umożliwia sprawny załadunek i wyładunek z pieca oraz ułatwia ich składowanie. Foremki mogą być pokryte warstwą silikonu lub teflonu.

Wróć

© 2017 OKMET. Wszystkie prawa zastrzeżone | Karol SzocikW3layouts