Komory
Komory garownicze
Służą do prowadzenia rozrostu ciasta. Wykonywane są w dwóch wersjach. Jako wolnostojące, niezależne od pieca, wyposażone w automatyczny system kontroli wilgotności i temperatury, lub przyłączone do pieca, wykorzystujące ciepło z jego bocznej ściany, z ręcznym zaparowaniem (dodatkowa wytwornica pary w piecu).
Zbudowane są z płyt styropianowych grubości 50 mm, obustronnie klejonych blachą nierdzewną. Drzwi nierdzewne, częściowo przeszklone, izolowane styropianem. Podłoga z blachy nierdzewnej, klejona do posadzki. Ściany wewnętrzne chronione są przed przypadkowym uszkodzeniem podczas wjazdu wózkami, ogranicznikiem z profila nierdzewnego. Standardowo komory dostępne są w wersji jedno lub dwudrzwiowej. Wymiary dostosowane są do indywidualnych wymagań klienta
model | KR-01 |
---|---|
wymiary zewnętrzne (A) [mm] | 800 ÷ 1250 |
wymiary zewnętrzne (B) [mm] | 2000 ÷ 3400 |
wymiary zewnętrzne (C) [mm] | 2000 |
wymiary zewnętrzne (D) [mm] | 2300 |
zasilanie [~V] | 3x400 |
zapotrzebowanie mocy elektr. [kW] | 2,8 - 5,7 |