Piece

Piece obrotowe

Przeznaczone są do wypieku wszelkiego rodzaju bułek, bagietek, rogali, ciastek oraz innych wyrobów cukierniczych. Nadają się również do wypieku chleba pszennego i razowego. Wypiek odbywa się na perforowanych blachach aluminiowych lub zespolonych foremkach, umieszczonych w wózku. W zależności od wymagań może przebiegać z udziałem pary lub bez jej udziału. Pieczenie odbywa się w komorze wypiekowej przy pomocy gorącego powietrza, któremu poddany jest obracający się wokół własnej osi wózek. Regulowany układ szczelin, umieszczony na ścianie wewnętrznej komory, zapewnia równomierne rozłożenie temperatury na całej wysokości wózka. Kaskadowe zaparowanie gwarantuje wystarczającą ilość pary. Obudowę i wnętrze pieca wykonano ze stali nierdzewnej, wymiennik ciepła z wysokiej jakości stali żaroodpornej.





Sterowanie automatyczne


Sterowanie manualne


Sterowanie automatyczne i manualne




TYP MODEL Rotor 8.6L Rotor 10.8L
pow. wypiek. [m2] 8,6 10,8
wymiary wózka [cm] 60 x 80 60 x 100
wymiary zewnętrzne (A) [mm] 1595 1795
wymiary zewnętrzne (B) [mm] 2020 2200
wymiary zewnętrzne (C) [mm] 2820 3020
wymiary zewnętrzne (D) [mm] 2250 2250
wymiary zewnętrzne (E) [mm] 2650 2650
masa [kg] 2300 2600
ilość blach 60x80 cm[szt.] 18 18
zdolność wypiekowa[kg] 153 180
obsadzenie bułkami 30-35g [szt.] 990 1080
obsadzenie bułkami 40-60g [szt.] 630 720
obsadzenie bułkami 100g [szt.] 504 576
obsadzenie drożdżówkami [szt.] 270 360
obsadzenie rogalami[szt.] 216 288
obsadzenie foremkami 0.5kg [szt.] 306 360
zapotrzebowanie mocy elektr. [kW] 3,0 3,0
moc cieplna palnika [kW] 85 95
max. zużycie gazu GZ-50 [m3/h] 8,8 9,8
max. zużycie oleju [dm3/h] 8,5 9,5
Wróć

© 2017 OKMET. Wszystkie prawa zastrzeżone | Karol SzocikW3layouts