Piece
Piece obrotowe
Przeznaczone są do wypieku wszelkiego rodzaju bułek, bagietek, rogali, ciastek oraz innych wyrobów cukierniczych. Nadają się również do wypieku chleba pszennego i razowego. Wypiek odbywa się na perforowanych blachach aluminiowych lub zespolonych foremkach, umieszczonych w wózku. W zależności od wymagań może przebiegać z udziałem pary lub bez jej udziału.
Pieczenie odbywa się w komorze wypiekowej przy pomocy gorącego powietrza, któremu poddany jest obracający się wokół własnej osi wózek. Regulowany układ szczelin, umieszczony na ścianie wewnętrznej komory, zapewnia równomierne rozłożenie temperatury na całej wysokości wózka. Kaskadowe zaparowanie gwarantuje wystarczającą ilość pary. Obudowę i wnętrze pieca wykonano ze stali nierdzewnej, wymiennik ciepła z wysokiej jakości stali żaroodpornej.
Sterowanie automatyczne
Sterowanie manualne
Sterowanie automatyczne i manualne
TYP MODEL | Rotor 8.6L | Rotor 10.8L |
---|---|---|
pow. wypiek. [m2] | 8,6 | 10,8 |
wymiary wózka [cm] | 60 x 80 | 60 x 100 |
wymiary zewnętrzne (A) [mm] | 1595 | 1795 |
wymiary zewnętrzne (B) [mm] | 2020 | 2200 |
wymiary zewnętrzne (C) [mm] | 2820 | 3020 |
wymiary zewnętrzne (D) [mm] | 2250 | 2250 |
wymiary zewnętrzne (E) [mm] | 2650 | 2650 |
masa [kg] | 2300 | 2600 |
ilość blach 60x80 cm[szt.] | 18 | 18 |
zdolność wypiekowa[kg] | 153 | 180 |
obsadzenie bułkami 30-35g [szt.] | 990 | 1080 |
obsadzenie bułkami 40-60g [szt.] | 630 | 720 |
obsadzenie bułkami 100g [szt.] | 504 | 576 |
obsadzenie drożdżówkami [szt.] | 270 | 360 |
obsadzenie rogalami[szt.] | 216 | 288 |
obsadzenie foremkami 0.5kg [szt.] | 306 | 360 |
zapotrzebowanie mocy elektr. [kW] | 3,0 | 3,0 |
moc cieplna palnika [kW] | 85 | 95 |
max. zużycie gazu GZ-50 [m3/h] | 8,8 | 9,8 |
max. zużycie oleju [dm3/h] | 8,5 | 9,5 |